Sidor

måndag 15 oktober 2012

Kasslergryta

En lättlagad gryta som föll både stora och små
till smaken.

 Ingredienser:

 1 kg kassler
 1 liten purjolök
 2 vitlöksklyftor
 2 tsk curry
 3 dl passerade tomater
 3 dl grädde
 2 dl mjölk
 1 köttbuljongtärning
 2 tsk kinesisk soya
 2 tsk dragon
 12- 15 syltlökar
 250 g färska champinjoner
 1 tsk grovmalen svartpeppar

 Gör så här:

Skär kasslern i stavar, skiva champinjonerna, hacka purjolöken och vitlöken. Bryn kasslern och lägg sedan i purjolök, vitlök och champinjonerna. Lägg i curry, dragon, svartpeppar och köttbuljongtärningen. Häll i passerade tomater, grädden, mjölken och soyan. Tillsätt syltlöken.
Låt sjuda i 10 minuter. Red ev av med lite maizenamjöl.

Servera kasslergrytan med ris och en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar