Hade några tjejkompisar på middag i kväll. Till förrätt lagade jag en räksoppa, där jag kokade en fond på räkskal.
Till huvudrätt blev det en ceasarsallad med grillad kyckling, och till efterrätt en klassisk Creme brulee.
500g hela räkor
2 msk olja
2 finhackade schalottenlökar
2 msk olja
2 finhackade schalottenlökar
1 morot
2 msk tomatpuré
5 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 krm chillipeppar2 msk tomatpuré
5 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Garnera med en klick
aioli, dill och räkor.
Gör så här:
Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge.
Fräs räkskalen i oljan i
en kastrull någon minut.
Tillsätt lök, morot och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par
minuter. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda i ca 10 minuter.
Sila. Häll tillbaka buljongen i en kastrull.
Häll i grädde och koka ca 10 min.
Tack för ikväll! Underbar mat, jättefint hus och härliga vänner <3
SvaraRadera/annalena