Wallenbergare
är husmanskost när den är som bäst.
Du gör biffarna på kalvfärs och servera dem med potatismos, lingon, gröna ärtor, stekt lök och ev smält smör.
Ingredienserna ska vara kylskåpskalla när du blandar smeten, som blir ganska lös.
Ingredienser:
500 g kalvfärs
4 äggulor
2 dl vispgrädde
salt och peppar
Så här gör du biffarna...
Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt grädden och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till 8 biffar.
Stek biffarna på låg värme i ca 3-4 minuter på varje sida.
Och så här gör du moset....
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet, stöt potatisen och lägg i smör och mjölk. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt, peppar, persillade och lite aromatkrydda.
Du gör biffarna på kalvfärs och servera dem med potatismos, lingon, gröna ärtor, stekt lök och ev smält smör.
Ingredienserna ska vara kylskåpskalla när du blandar smeten, som blir ganska lös.
500 g kalvfärs
4 äggulor
2 dl vispgrädde
salt och peppar
Så här gör du biffarna...
Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt grädden och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till 8 biffar.
Stek biffarna på låg värme i ca 3-4 minuter på varje sida.
Och så här gör du moset....
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet, stöt potatisen och lägg i smör och mjölk. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt, peppar, persillade och lite aromatkrydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar