Sidor

lördag 9 februari 2013

Italiensk köttfärssås

Köttfärssås och spagetti är en rätt som du flesta gillar, stora som små.
Den kan varieras i det oändliga och här kommer en variant med italienska smaker.


Ingredienser:
700 g blandfärs
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
½ dl mjöl
5 dl vatten
1 dl ketchup
2 lagerblad
1 tsk oregano
2 tsk basilika
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 köttbuljongtärning
1 tsk socker
1 tsk salt
soya för färgens skull

Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn färs och lök. Pudra över vetemjölet och rör in det i färsen. Häll på krossade tomater, vatten och ketchup. Tillsätt kryddor och soya. Låt stå och småputtra tills köttfärssåsen har kokat ihop. Den blir bara godare ju längre den få stå och puttra. Servera med spagetti och en sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar