Fast det är vårdagsjämning, yr snön ute och det finns inte ett spår av att våren är i antågande. Då passar det bra att laga en värmande soppa.
Dagens soppa blev en thai inspirerad soppa med bla kyckling, kokosmjölk, chili och ingefära.
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 purjolök
1 schalottenlök
100 g färska champinjoner
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
1 dl grädde
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 hönsbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
3 limeblad
salt
Gör så här:
Skär kyckling och champinjoner i skivor. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen.
Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, limeblad, saft och skal från limen.
Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt champinjoner, paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar.
Smaka av soppan med salt. Ta bort limebladen innan servering. Servera med vitlöksbröd.
Ser riktigt gott ut! Spana in mitt recept på liknande kyckling-gryta:
SvaraRaderahttp://catbje.se/uncategorized/kycklinggryta-med-masaman-curry/
Tack! Jag gick genast in och kollade på ditt recept. Det såg oxå väldigt gott ut!
RaderaHur många pers är detta receptet till ? Ser gott ut! /Anna
SvaraRaderaTack! Receptet räcker till 4 personer. / Mvh Linda
Radera