När vi hade gäster sist så gjorde jag en hallon cheesecake till efterrätt som smaksätts av gelépulver som man använder till jello. Jello finns i många olika smaker och denna gången använde jag hallonsmak.
Ingredienser:
Botten:
225 g havrekex
100 g smör
Fyllning:
1 paket gelépulver hallon
2 ½ dl kokande vatten
3 dl gräddfil
200 g philadelphiaost
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Garnering:
1 paket gelépulver hallon
2 ½ dl vatten
Gör så här:
Krossa kexen. Smält smöret och blanda med de krossade kexen. Lägg i en springform.
Ställ in i kylen. Koka upp vattnet och häll i gelépulvret.
Låt svalna lite, men det ska inte stelna.
Vispa ihop gräddfil, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.
Vispa grädden och lägg i den i fyllningen.Vispa slutligen i den kylda gelén.
Häll fyllningen i bakformen och låt kakan stelna i kylskåpet (6-8 timmar). Eller låt stå över natten.
Koka upp 2 ½ dl vatten och rör ner gelépulvret tills det har löst sig. Låt svalna men det ska fortfarande vara rinnande. Häll försiktigt över kakan och ställ in i kylen tills det har stelnat. Garnera med citronmeliss och några färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar