Sidor

torsdag 21 november 2013

Malteser tårta

När vi firade min dotter så bakade jag en malteser tårta.
Den var fin att titta på, väldigt god, men lite svår att skära i snygga bitar.

Ingredienser:
10-12 bitar
3 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

½ tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
2 ½ dl filmjölk

Glasyr:
600 g philadelphiaost
4 dl florsocker
röd karamellfärg

Garnering:
3 ½ påsar malteser

Gör så här:
Smöra och bröa en rund form.
Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Tillsätt vinäger, olja och filmjölk och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 45-50 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Dela den avsvalande kakan i 3 delar.
Fördela glasyren på varje lager. Tryck dit Malteser runt om tårtan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar