Till efterrätt i fredags bjöd jag på en citron och limepaj som garnerades med godisägg.
Receptet har jag fått av en jobbar kompis. Till pajen serverades grädde.
Resultatet blev en syrlig och frisk paj.
Pajskal:
125 g rumsvarmt smör
2 msk socker
3
dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
2 dl
socker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1
citron
1 lime
Garnering:
florsocker
godisägg
Gör så här:
Rör ihop smör,
socker och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta
ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i
kylen ca 30 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, vaniljsocker
och grädde.
Riv skalet på citronen och limen och pressa ur saften. Häll ner skal
och saft i smeten och rör den jämn.
Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre
delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Låt pajen svalna lite.
Sikta över
florsocker och garnera med skivad lime.
Servera pajen ljummen eller kall med
vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar