Sidor

söndag 28 september 2014

Smörstekta kantareller med chevréost på surdegsbaguette

Igår kväll åt vi lite småplock till middag. Jag smörstekte kantareller som jag tillsammans med chevréost la på baguetter, skurna i skivor.
Dessa gratinerades sedan i ugnen tills brödet var lagom krispigt och osten hade börjat smälta. Passar bra som tapas, till buffé eller som förrätt.

Ingredienser:
10 skivor surdegsbaguette
smör
100 g kantareller
½ finhackad gul lök
2 msk finhackad persilja
100 g kantfri chevréost
salt
peppar

Gör så här:
Skär baguetten i skivor och bre smör på dem. Skär kantarellerna i bitar.
Skala och finhacka löken och finhacka även persiljan.
Stek kantarellerna och löken i smör och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan.
Lägg kantarellblandningen på bröden och smula över osten.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar