Igår hade vi kalas och då bjöd vi på en krämig pasta med ryggbiff.
Jag lagade mat till 12 personer, men receptet nedan är anpassat till 8 personer.
Receptet går lätt att halvera om du vill.
Till pastan serverades en sallad och skivad ciabatta med smör, vitlök, soltorkade tomater, salt och örter.
Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
800 g pasta (Jag hade Rigatoni)
1 kg ryggbiff
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk oxfond
vatten
3 dl grädde
150 g champinjoner
1 dl parmesanost + till maten
salt
peppar
20 g persilja
Gör så här:
Skär ryggbiffen i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn köttet så det få fin färg, lägg i löken.
Tillsätt fonden och häll på vatten så det täcker köttet. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort. Låt stå och småputtra tills köttet är mört. Koka pastan.
Skär champinjonerna i bitar och riv osten.
Lägg i champinjonerna och låt dem puttra i ca 5 minuter.
Häll i grädden och lägg i osten. Låt koka ihop i ca 5 minuter till. Hacka persiljan.
Rör ner pastan i såsen och toppa med persilja och parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar