Tårtan passar bra året runt och det är bara att garnera med vad du vill.
Ingredienser:
Blir ca 12 bitar
Botten:
2 ägg
1 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning 1:
1 dl lemoncurd
Fyllning 2:
6 gelatinblad
1 citron (saft och skal)
4 äggulor
2 hårt vispade äggvitor
1 ½ dl socker
1 ½ dl mjölk
250 g kesella
3 dl vispgrädde (vispad)
Garnering:
fingers ( 3 paket)
godis ägg
godiskaniner
citronmeliss
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver under omrörning.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. ( Ca 24 cm). Grädda botten i ca 15 minuter på 175 grader. Låt svalna och tag av kanten och bre på lemoncurden. Diska kanten och sätt på den igen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Riv citronskalet och pressa ur saften.
Blanda äggulor, socker, mjölk, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud upp under kraftig omrörning tills den tjocknar. Tag bort kastrullen från värmen, tag upp gelatinbladen och krama ur dem och rör ner i den heta krämen. Låt svalna och rör om då och då.
Blanda först i kesellan i krämen, därefter den vispade grädden och till sist de hårt vispade äggvitorna.
Häll fyllningen över botten och bred ut den jämt. Ställ i kylen så den stelnar (gärna över natten). Garnera med fingers, godisägg, godiskaniner och citronmeliss.
Är det inte påsk så garnera med något annat gott. Dra gärna mönster i tårtan tex med en gaffel eller som jag med ett verktyg som jag köpte på ikea för garnering av tårtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar