Idag är det den internationella pastadagen. Dagen firades i Sverige för första gången den 5:e oktober 2010. Pasta passar bra både till vardags och till fest och uppskattas av många. Den här kycklinggrytan bjöd jag på sist vi hade vänner på besök. Ingredienser: Till 8 personer behöver du: 1 ½ kg kycklingfilé salt peppar grillkrydda Sås: 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 röda paprikor 300 g champinjoner 1 liter grädde 5 dl mjölk 1 dl vetemjöl 3 tsk salt 2 tsk grovmalen svartpeppar
Garnering: Riven parmesan Gör så här: Sås: Tärna och bryn paprikan, löken, vitlöken och champinjonerna. Pudra över vetemjölet och rör runt. Tillsätt grädde, mjölk och kryddor och låt sjuda i ca 5-10 min. Kyckling: Skär kycklingen i strimlor och bryn den i en panna. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. När den är färdigstekt lägg över den i såsen. Servera färsk pasta till kycklinggrytan och strö på riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar