Sidor

söndag 25 oktober 2015

Kycklinggryta med färsk pasta

Idag är det den internationella pastadagen.
Dagen firades i Sverige för första gången den 5:e oktober 2010. 
Pasta passar bra både till vardags och till fest och uppskattas av många.
Den här kycklinggrytan bjöd jag på sist vi hade vänner på besök.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
1 ½ kg kycklingfilé
salt
peppar
grillkrydda

Sås:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
300 g champinjoner
1 liter grädde
5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
3 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar

Garnering:
Riven parmesan

Gör så här:
Sås:
Tärna och bryn paprikan, löken, vitlöken och champinjonerna. Pudra över vetemjölet och rör runt. Tillsätt grädde, mjölk och kryddor och låt sjuda i ca 5-10 min.

Kyckling:
Skär kycklingen i strimlor och bryn den i en panna. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. När den är färdigstekt lägg över den i såsen.
Servera färsk pasta till kycklinggrytan och strö på riven parmesan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar