Fredagskväll igen och på söndag är det 1 advent. Jag har redan tänt mina stjärnor och ljusstakarna i fönsterna, har du? Ikväll lagade jag kycklingfilé i pepparsås. En bjudrätt som kan förberedas för att sedan sättas in i ugnen lagom till middagen ska serveras. Till kycklingen hade vi klyftpotatis, sallad och aioli. Ingredienser: Till 8 personer.
1 ½ kg kycklingfilé
salt peppar grillkrydda
Sås:
1 msk mortlad peppar (svart, rosé och grönpeppar). 50 g smör 5 dl vispgrädde 4 msk kycklingfond 4 msk sweet chilisås soya 2 tsk socker salt
Gör så här: Kycklingen:
Skär kycklingfiléerna i skivor på längden. Bryn dem i en stekpanna och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
Sås: Stöt pepparn i en mortel. Fräs pepparn i smöret. Tillsätt grädde, fond, och chilisås. Lägg i lite soya för färgens skull. Krydda med socker och ev mer salt. Låt såsen sjuda ihop tills den tjocknat lite. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar