Ingredienser:
4 personer:
600 g hel entrecote
några kvistar färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
smör
Kantarellsås:
50 g smör
50 g smör
150 g kantareller (Jag hade både gula kantareller och trattkantareller).
1 schalottenlök
1 ½ msk vetemjöl
2 msk kalvfond
3 dl mjölk
2 ½ dl grädde
sojasalt
peppar
1 schalottenlök
1 ½ msk vetemjöl
2 msk kalvfond
3 dl mjölk
2 ½ dl grädde
sojasalt
peppar
Gör så här:
Salta och peppra köttet runt om.
Stek det i smör på hög temperatur runt om hela köttet, så det får en fin stekyta.
Grovhacka vitlöken och rosmarinen och lägg i dem i stekpannan. Ös smöret över köttbiten under stektiden. Lägg över köttet i en ugnsform och sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet har nått 56-59 grader. Ta ut och låt vila i aluminiumfolier i ca 10-15 minuter innan det skärs upp i skivor.
Stek det i smör på hög temperatur runt om hela köttet, så det får en fin stekyta.
Grovhacka vitlöken och rosmarinen och lägg i dem i stekpannan. Ös smöret över köttbiten under stektiden. Lägg över köttet i en ugnsform och sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet har nått 56-59 grader. Ta ut och låt vila i aluminiumfolier i ca 10-15 minuter innan det skärs upp i skivor.
Såsen:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar