Här kommer receptet på en lättlagad kycklingrätt med smak av paprika och tomat.
Till kycklingen hade vi rostad potatis och morötter.
Ingredienser:
Till 6 personer:
6-8 kycklingfiléer
salt
peppar
Såsen:
1 burk rostad paprika ( en burk ca 330 avrunnen vikt)
1 gul lök
500 g passerade tomater
2 vitlöksklyftor
2 msk sötstark senap
1 ½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk socker
1 msk torkad oregano
6 dl creme fraiche
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden och bryn dem så det får färg i en panna.
Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
Mixa alla ingredienserna till såsen utom creme fraichen, så att den blir slät.
Rör ner creme fraichen. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen på 200 g tills kycklingen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar