Sidor

måndag 28 augusti 2017

Kycklingfilé i grönpeppar och kantarellsås

Vad säger du om kycklingfilé i en krämig grönpepparsås och kantareller?

En rätt som räcker till många och passar lika bra till vardags som fest.

Låter det som en bra idé så kommer ett recept här.

Till kycklingen serverades ugnsbakade potatishalvor som penslades med vitlökssmör och kryddades med salt och olika örter.

Ingredienser:
Till 8 personer:

1 ½ kg kycklingfilé
salt
peppar
grillkrydda
Sås:
250 g  kantareller
1 msk mortlad  grönpeppar
50 g smör
5 dl grädde
4 msk kycklingfond
4 msk sweet chilisås
soya
2 tsk socker
salt

Gör så här:
Kycklingen:

Skär kycklingfiléerna i skivor på längden. Bryn dem i en stekpanna och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över kycklingen i en ugnsform.

Sås:
Stöt pepparn i en mortel. Ansa och skär kantarellerna i lagom stora bitar.
Fräs pepparn i smöret tillsammans med kantarellerna. Tillsätt grädde, fond, och chilisås.
Lägg i lite soya för färgens skull. Krydda med socker och ev mer salt.
Låt såsen sjuda ihop tills den tjocknat lite. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar