Istället för att göra en stor västerbottenpaj gjorde jag små pajer till kräftskivan.
Toppade dem sedan med smörstekta kantareller och lite dill.
Ingredienser:
Pajdeg:
Till 26 st småpajer behöver du:
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g västerbottenost
4 ägg
250 g kesella
3 dl grädde
3 krm cayennepeppar
½ tsk salt
150 g västerbottenost
4 ägg
250 g kesella
3 dl grädde
3 krm cayennepeppar
½ tsk salt
Garnering:
smörstekta kantareller
dill
Gör så här:
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Dela pajdegen till 26 små bollar.
Tryck ut pajdegen i små aluminiumformar.
Riv osten. Fördela osten i botten på pajskalen. Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor.
Häll i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 200° eller tills äggstanningen har stelnat. Garnera dem sedan med smörstekta kantareller och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar