Sidor

söndag 3 september 2017

Små västerbottenpajer med smörstekta kantareller

Istället för att göra en stor västerbottenpaj gjorde jag små pajer till kräftskivan.

Toppade dem sedan med smörstekta kantareller och lite dill.

Ingredienser:

Pajdeg:

Till 26 st småpajer behöver du:

3 ½ dl vetemjöl                                                    
100 g smör eller margarin                                  
1 msk olja                                                           
1 äggula                                                              
3 msk kallt vatten           
Fyllning:
150 g västerbottenost
4 ägg
250 g kesella
3 dl grädde
3 krm cayennepeppar
½ tsk salt

Garnering:

smörstekta kantareller

dill

Gör så här:
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.

Dela pajdegen till 26 små bollar.

Tryck ut pajdegen  i små aluminiumformar.

Riv osten. Fördela osten i botten på pajskalen. Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor. 

Häll i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 200° eller tills äggstanningen har stelnat. Garnera dem sedan med smörstekta kantareller och dill.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar