Vi fick squash av min sambos mamma och jag gjorde squashburgare.
Till burgaren serverades en tryffelmajonäs.
Jag blandade majonäs med lite salt och tryffelolja.
Ingredienser:
Räcker till 8 stora burgare.
1,8 kg squash
400 g halloumi
2 vitlöksklyftor
2 ägg
1 röd finhackad chilipeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
salt
½ tsk vitpeppar
pankomjöl
Gör så här:
Riv squashen på rivjärnets grova sida. Salta och låt stå en stund.
Pressa ut vätskan ur squashen. Riv hallloumiosten och blanda i den i squashen.
Låt stå 5 minuter till. Pressa ur vätskan en gång till. Lägg i äggen, chilipepparn, svartpepparn och pressa i vitlöken. Dela upp i 8 bollar och pressa ev ut mer vätska innan du försiktigt platta ut dem till burgare panera dem i pankomjöl.
Lägg biffarna på en bakplåtspapperklädd plåt och sätt in dem på 200 grader i ca 15 minuter.
Stek dem sedan i en panna i hälften smör, hälften olja. Servera dem i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och tryffelmajonäs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar