Kvällens middag blev en krämig pastasås med laxfilé, sparris och saffran.
Till den serverades färsk pasta. Lukten av saffran i köket ger lite julkänsla.
Ingredienser:
Till 4 portioner:
färsk pasta
400 g laxfilé
1 knippe färsk sparris
½ röd chili
2 vitlöksklyftor
skal från en ½ apelsin
saft från 1 apelsin
0,5 g saffran
1 msk tomatpuré
5 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm grovmalen peppar
10 blad färsk basilika + till garnering
Gör så här:
Skär laxen i kuber ca 2×2 cm. Skär sparrisen i bitar. Finhacka chilin, vitlöken och basilikan. Riv det yttersta skalet från en ½ apelsin. Fräs vitlöken, chilin och saffran i smör. Lägg i sparrisen, apelsinskalet och apelsinsaften. Tillsätt tomatpurén och låt puttra lite. Häll i grädden och mjölken och låt koka ihop lite. Krydda med salt och peppar. Lägg i laxen och låt koka i ca 5 minuter tills laxen är klar. Lägg i basilikan och servera färsk pasta till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar