Ikväll så har vi grillat men förra vecka så åt vi kotletter som fick puttra i en mustig tomatsås.
Till kotletterna serverades ugnsrostad blomkål och en sallad. Receptet får du här.
Ingredienser:
Till 8 personer:
8 kotletter
salt
peppar
Sås:
800 g krossade tomater
2 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili
½ lime skal och saft
2 köttbuljongtärningar
1 ½ tsk rosmarin
½ dl salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Bryn kotletterna 2 min på varje sida på hög värme. Krydda dem med salt och peppar. Lägg över dem i en ugnsform.
Skala och hacka löken, vitlöken och den röda chilin. Fräs löken i smör och tillsätt, vitlöken, chilin och fräs lite till.
Häll i de krossade tomaterna, vattnet, skal och saft från limen, kött buljongtärningarna, salt, pepparn och rosmarinen. Låt koka ihop. Häll såsen över kotletterna och sätt i i ugnen på 200 grader tills kotletterna är färdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar