En krämig pastasås med kyckling och bacon som räcker till många.
Perfekt till matlåda dagen efter. Hur fet grädde du vill ha i väljer du själv.
Jag kokade penne till och stödde över färsk riven parmesan.
Ingredienser:
6-8 personer:
900 g kycklingfilé
1 pkt bacon
3 vitlöksklyftor
0,75 dl balsamvinäger
½ dl kycklingfond
6 dl grädde
½ msk torkad mejram
1 msk torkad oregano
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
riven parmesan
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor och baconet i bitar. Stek baconet 1 några minuter.
Lägg i kycklingen och stek den tills den nästan är klar. Krydda med kryddorna och pressa i vitlöken.
Häll i kycklingfond, balsamvinäger och grädden. Låt koka ihop. Servera pasta till och strö över riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar