Lagade fläskfilé i sötsur sås och jag fick inspiration från ett liknande recept av Jennie Walldén.
Ingredienser:
Till 4 portioner:
1 stor fläskfilé
250 g broccoli
250 g champinjoner
1 röd paprika
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 ½ msk färsk ingefära
1 ½ dl cashewnötter
6 dl kycklingbuljong på tärning
Sötsur sås:
3 msk risvinäger
1 msk sesamolja
2 msk tomatpuré
3 msk socker
3 msk japansk soja
2 msk maizenamjöl
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till den sötsura såsen. Ansa och skär fläskfilén i skivor.
Skala och riv ingefäran och vitlöken.
Skala och skär schalottenlöken i klyftor. Skär broccolin i buketter och paprikan och champinjonerna i bitar.
Bryn fläskfilén i olja tills den får fin färg. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
Fräs vitlöken och ingefäran.
Lägg i broccolin, löken och champinjonerna. Stek i några minuter.
Lägg tillbaka köttet och häll på buljongen och den sötsura såsen. Låt koka upp och servera sedan med jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar