Kvällens middag blev en fiskgryta med thailändska smaker. Till grytan serverades ris och garnerades med räkor.
Ingredienser:
Till 6 personer:
900 g bitar av torskfilé
250 g broccoli
4 msk röd thai curry
5 dl kokosmjölk
5 dl vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 msk färsk riven ingefära
3 st citrongräs
1 lime saft och skal
½ dl finhackad persilja
olja att steka i
2 krm chiliflakes
salt
red ev av med maizenamjöl
Garnering:
räkor
Gör så här:
Sjud broccolin så den nästan är färdigkokt. Banka citrongräset, så att det går sönder lite. Fräs den röda curryn i olja. Häll i kokosmjölken och vattnet.
Tillsätt citrongräset, chilin, ingefäran, vitlöken, chiliflakes, rivet limeskal och saft.
Låt koka ihop. Skär fisken i tärningar, skala räkorna och finhacka persiljan.
Lägg i fisken, broccolin och låt koka i några minuter. Fiska upp citrongräset, smaka av med salt. Vill du ha såsen lite tjockare så red av med lite maizenamjöl som du blandar ut i lite vatten.
Tillsätt till sist persiljan. Servera ris till grytan och garnera med några räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar