Jag ugnsrostade små färskpotatisar och späda morötter och gjorde en god primörsallad med spenat, sparris och en dressing. Till salladen serverades lax och en limeaioli.
Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
800 g små färskpotatis
10 späda morötter
10 sparris
100 g färsk spenat
flingsalt
olja
Dressing:
1 dl olja
½ dl vittvinsvinäger
1 msk sötstark senap
2 tsk flytande honung
½ dl finhackad färsk dill
½ finhackad rödlök
1 krm svartpeppar
salt
Gör så här:
Skrubba potatisen och skär de späda morötterna på längden. Lägg dem i en ugnsplåt och häll på lite olja och strö över flingsalt. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de har fått fin färg och är mjuka. Skär sparrisen i bitar och lägg in dem i ugnen ca 10 minuter innan potatisen är klar. Under tiden rör ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp allt på ett stort fat och blanda försiktigt i dressingen. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar