Jag lagade baconlindande kycklingfiléer som fylldes med getost.
Jag kryddade med en mix av olika sorters peppar, men det går lika bra med ”vanlig”peppar.
Till dem serverades klyftpotatis, grönsallad och så klart den goda såsen som de har fått puttra i.
Ingredienser:
Till 4-5 personer:
1 kg kycklingfilé
200 g getost
2 pkt bacon
pepparmix (santa maria)
salt
Sås:
6 dl grädde
2 msk kycklingfond
saft från 1 stor apelsin
1 tsk pepparmix
1 tsk maizenamjöl
Gör så här:
Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Krydda dem med lite salt och pepparmix.
Fyll fickan med getost och linda bacon runt filéerna. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter tills baconen börjar få fin färg. Under tiden rör du ihop ingredienserna till såsen.
Ta ut kycklingen och häll på såsen, sätt in i ugnen igen tills kycklingen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar