Min mormor brukade lägga in syltade gröna tomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar.
Ingredienser:
1 kg gröna tomater
2 liter vatten
Lag:
2 dl 24% ättika
8 dl vatten
6 dl socker
2 bitar hel kanel
15 kryddnejlikor
Gör så här:
Skölj tomaterna. Pricka i skalet, tex med lite större nål eller provsticka. Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem i ca 3 minuter. Häll av. Koka upp lagen och lägg i tomaterna och låt dem koka i ca 10 min eller tills de är mjuka. Ta upp tomaterna och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Koka upp lagen igen och låt koka på hög värme i ca 5 minuter. Häll lagen över tomaterna och sätt på locket. Låt stå svalt i 1-2 veckor innan de är färdiga att äta. Håller i ca 1 år.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar