En rätt som är lätt att laga och köttet blir väldigt mört och gott.
Ingredienser:
Till 4 personer:
1 st fläskytterfilé
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
1 st köttbuljongtärning
2 msk soja
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk rosmarin
Sås:
1 dl grädde
ev maizenamjöl till redning
Gör så här:
Putsa köttet och krydda det med salt, peppar och rosmarin. Lägg köttet i en avlång sockerkaksform. Rör ihop grädde, lingon, soja och smula i buljongtärningen. Häll över köttet och sätt in i ugnen på 175 g i ca 90 minuter. Vänd på köttet och häll över skyn några gånger under stekningen. När köttet är klart , ta upp det och vira in det aluminiumfolie för att vila en stund. lägg skyn i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka upp. Red ev av med maizenamjöl om du vill ha såsen tjockare. Skär upp köttet i skivor och häll över såsen. Servera tex hasselbackspotatis eller kokt potatis till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar