Då var det nytt år igen, tiden går så fort. Jag hoppas att alla läsare får ett riktigt bra år.
Toast skagen med hummer och räkor blev nyårsaftons förrätt. Till huvudrätt gjorde jag en plankstek med oxfilé.
Ingredienser:
Till 4 st behöver du.
4 st toastbröd
kött från 1 hummer, spara kloköttet till garnering
100 g skalade räkor + några till garnering
2 msk finhackad färsk dill
½ dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
salt
peppar
Garnering:
räkor
hummer
dill
finhackad rödlök
citron
och servera gärna lite grönt till.
Gör så här:
Knäck hummerskal och klor och gröp ur köttet. Skär det i småbitar men spara kloköttet till garnering.
Grovhacka räkorna men spara några till garnering. Finhacka dillen.
Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, citronsaft, räkor, hummer och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Kantskär brödskivorna och stek dem i smör tills de har fått fin färg.
Lägg på räk/hummerröran och garnera med finhackad rödlök, dill och citron.
Servera lite grönsaker vid sidan av toasten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar