Jag lagade lax i bit och toppade den med en sås med asiatiska smaker.
Till laxen serverades ugnsrostade rotsaker, en sallad och resten av såsen.
Ingredienser:
Till 6 personer:
1 kg laxfilé
salt
Sås:
3 finhackade vitlöksklyftor
1 ½ finhackad röd chili
2 msk färsk riven ingefära
skal och saft från 1 lime
1 ½ dl teriyakisås
1 dl sweet chilisås
Garnering:
ca 1 msk svarta sesamfrön som rostas i en torr panna
bladpersilja finhackad
Gör så här:
Lägg laxen i en ugnsform och krydda den med salt. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över 2/3 av såsen över laxen. Sätt in laxen på 200 grader i ca 25-30 minuter beroende på tjockleken på laxen. Strö över sesamfröna och persiljan. Servera med ugnsrostade rotfrukter och resten av såsen till laxen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar