Vi åt färska vårrullar. I dem hade vi bla glasnudlar, avokado, sallad och räkor.
Sedan doppade vi dem i en god dippsås.
Ingredienser:
rispapper
glasnudlar
sallad
rädisor
avokado
gul paprika
gurka
räkor
Sås:
½ dl sweet chilisås
1 lime, skal och saft
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
½ finhackad röd chili
1 ½ dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk socker
1 msk maizenamjöl
Gör så här:
Koka glasnudlarna enligt förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en gryta. Låt koka ihop i några minuter under vispning. Häll upp i en skål och låt den svalna. Skär upp grönsakerna i lagom stora bitar. Doppa ett rispapper i taget i vatten (ca 10 sekunder). Lägg på den fyllningen som du vill ha på. Rulla samman till hälften, vik in sidorna och rulla färdigt. Servera med dippsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar