Jag lagade en vegetarisk chili con carne med quorn i, som jag väljer att kalla chili con quorn. Till den serverades ris.
Ingredienser:
800 g quornfärs
2 gula lökar
1 röd färsk chili
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
500 g kidneybönor (avrunnen vikt)
5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
1 tsk pepparmix
1 ½ tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 msk socker
½ tsk spiskummin
soja
Gör så här:
Skär löken i bitar, finhacka vitlöken och chilin. Bryn quornfärsen. Lägg i löken, vitlöken och chilin och fräs i några minuter till. Häll i krossade tomater, vatten, kidneybönorna samt kryddorna och låt sjuda ihop. Tillsätt creme fraiche och ta i lite soja om du vill ha grytan mörkare. Servera ris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar