Jag tycker mycket om husmanskost och jag lagade tjocka revben och till dem serverades potatis och sås.
Ingredienser:
1,5 kg tjocka revbensspjäll
2 små morötter
1 gul lök
salt
6 st vitpepparkorn
Sås:
sky från köttet
3 dl grädde
soja
maizenamjöl utrört i vatten
Smaka av med salt och peppar
Gör så här:
Skala och skär morötterna i stavar och löken i grova bitar. Bryn revbenen i smör runtom så de får fin färg. Lägg i morötterna och löken och bryn lite till. Tillsätt vatten så det precis täcker köttet och resten av ingredienserna. Salta ganska mycket för smakens skull. Koka revbenen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills köttet är riktigt mört.
Ta upp revbenen och sila skyn från lök och morötter i en skål. Häll tillbaka skyn i grytan igen och koka upp. Tillsätt grädde, soja och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar