Gillar du kalops, men har inte riktigt tid att vänta på att köttet ska koka så det blir riktigt mört. Testa att göra en kalops på högrevsfärs.
Ingredienser:
6 personer:
800 g högrevsfärs
2 st gula lökar
2 st morötter
3 msk kalvfond
1 liter vatten
soja
4 st lagerblad
10 st hel kryddpeppar
aromat
salt
vitpeppar
red av med maizenamjöl
Gör så här:
Skala och skär morötter och lök i bitar. Bryn färsen i smör. Krydda det med salt, aromat och vitpeppar. Lägg i morötter, lök, kryddpeppar, fond och lagerblad och fräs ytterligare några minuter. Häll på vattnet.
Låt kalopsen koka ihop, red av med maizenamjöl som du rör ut i lite vatten.
Låt kalopsen koka ihop, red av med maizenamjöl som du rör ut i lite vatten.
Smaka ev av med mer salt, peppar och lägg i lite soja för färgens skull.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar