Jag lagade Wallenbergare med kycklingfärs och till dem serverades potatismos, brynt smör, ärtor, inlagd gurka och lingon.
Ingredienser:
Till 6 personer:
800 g kycklingfärs
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
pankoströbröd
Gör så här:
Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt äggulor, grädde, peppar och salt. Rör till en smidig färs.
Häll upp pankoströbröd på ett bakplåtspapper. Forma 8 st biffar och lägg dem i pankoströbrödet. Platta till biffarna. Strö över panko på ovansidan. Stek biffarna på medelvärme i ett par minuter på varje sida, så de blir gyllenbruna. Stek dem klara i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Servera med potatismos, brynt smör, ärtor, inlagd gurka och lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar