Sidor

söndag 30 september 2012

Chicken tikka masala

Jag var och åt på en indisk restaurang med en kompis och blev inspirerad att själv laga indiskt.
Chicken tikka masala blev det. Jag lagade en gryta som räcker till 8 pers. Vill du inte laga till så många, halvera du bara receptet.

Ingredienser:

1 kg kycklingfilé
1 hackad röd chili

3 st salladslökar
1 st gul paprika
1 st röd paprika
6 msk tomatpuré
5 dl grädde
3 dl mjölk
1½ msk maizenamjöl
1 msk färsk riven ingefära

2 st hackade vitlöksklyftor
4 tsk garam masala (Jag använde en kryddmix från Santa maria)
salt och peppar


Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade


grönsakerna. Krydda med garam masala och ingefära.

Häll i grädden, mjölken (blanda lite av mjölken i maizena mjölet) och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen tillsammans med basmatiris och raita.




 
Raita är en sås med mynta och naturell yoghurt som passar bra till den kryddade indiska maten.

Raita

4 dl naturell yoghurt
1 kruka hackad mynta
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
½ tsk svartpeppar.

Rör ihop allt och ställ svalt fram till serveringen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar