Chicken tikka masala blev det. Jag lagade en gryta som räcker till 8 pers. Vill du inte laga till så många, halvera du bara receptet.
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
1 hackad röd chili
3 st salladslökar
1 st gul paprika
1 st röd paprika
6 msk tomatpuré
5 dl grädde
3 dl mjölk
1½ msk maizenamjöl
1 msk färsk riven ingefära
2 st hackade vitlöksklyftor
4 tsk garam masala (Jag använde en kryddmix från Santa maria)
salt och peppar
Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade
grönsakerna. Krydda med garam masala och ingefära.
Häll i grädden, mjölken (blanda lite av mjölken i maizena mjölet) och tomatpurén. Smaka av
med salt och peppar.
Raita är en sås med mynta och naturell yoghurt som passar bra till den kryddade indiska maten.
Raita
4 dl naturell yoghurt
1 kruka hackad mynta
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
½ tsk svartpeppar.
Rör ihop allt och ställ svalt fram till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar