½ dl linfrö
1 dl sesamfrö
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
flingsalt
½ dl olja
2,5 dl kokande vatten
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna, häll i oljan och det
kokande vattnet och rör om.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och plattar ut smeten ända ut i kanterna så den blir så tunn som möjligt och strö över flingsalt. Ett tips är att blöta händerna lite då och då när du plattar ut smeten.
Skär i rutor innan du gräddar eller bryt i bitar efter du gräddat knäckebrödet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 min i 150 grader.
(Kan variera beroende på ugnen).
Har du en varmluftsugn så räcker det med 50 min.
Känn med en gaffel så att knäckebrödet har blivit hårt.
Kan man använda majsstärkelse?
SvaraRaderaMaizena eller majsstärkelse är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Lycka till med knäckebrödsbaket!
RaderaKanonrecept - det blir riktigt, riktigt gott! Närmast livsfarligt att ha hemma, man kan nämligen inte sluta äta :)
SvaraRaderaJag tog ytterligare ett bakplåtspapper och lade det ovanpå smeten och kavlade lätt. Då var det lätt att få det jämnt.
De har styrkande åtgång hemma hos mig oxå. Tack för tipset. Ha en bra helg!
Radera