Idag blev det en mustig trattkantarellsoppa med vitlöksbröd till lunch.
Ingredienser:
1l färska eller 3 dl frysta trattkantareller
3 st schalottenlökar
3 msk sherry
5 dl svampsbuljong3 dl vispgrädde
3 msk sherry
5 dl svampsbuljong3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1msk kinesisk soya
smör till stekning
1 pkt bacon
1 dl finklippt persilja ( Till soppan och till garnering)
Salt och peppar
Till garnering hackad persilja och knaperstekt bacon.
Gör så här:
Salt och peppar
Till garnering hackad persilja och knaperstekt bacon.
Gör så här:
Klipp baconen i små bitar, stek det knaprigt och låt det rinna av på ett hushållspapper.
Hacka svampen och löken fint.
Stek svampen och löken i smör.
Tillsätt buljong, grädde, mjölk, sherry
samt soya och rör om.
Koka upp under
omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av
med salt och peppar.
Red ev av med lite maizena mjöl. Lägg i ½ dl av den finhackade persiljan och rör om.
Garnera med bacon och ytterligare persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar