Perfekt att bara plocka fram från frysen och steka till när vi ska ha dem.
Ingredienser:
600 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
1 dl grädde
2 krm mald kryddpeppar
½ tsk vitpeppar
1 ½ tsk salt
1 tsk aromat
1 msk socker
1 msk stark senap
Gör så här:
Skala och riv löken. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna. Låt gärna köttbullesmeten stå en liten stund, så att ströbrödet kan svälla. Forma små köttbullar med händerna.
Koka upp vatten i en gryta, vrid ner värmen och lägg i köttbullarna och låt sjuda tills de flyter upp till ytan. Tag upp dem en hålslev och stek dem sedan klara i en stekpanna.
Jag sjuder köttbullarna innan för då blir de lättare att steka.
Tack!!!!!! Helt underbart goa Köttbullar=)=)
SvaraRaderaKul att höra! Ha en bra jul/Linda
Radera