Har du blåbär kvar i frysen från sommaren? Då kan du baka dessa goda blåbärsmuffins med smak av blåbär och vanilj.
Och har du inga bär i frysen, så finns de i frysdisken i nästan varje affär:)
Ingredienser:
Till 12-14 stora muffins behöver du.
4 ägg
4 dl socker
2 dl vaniljyoghurt
2 dl flytande margarin
200 g blåbär, färska eller frysta (otinade)
10 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner yoghurt och margarin i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en annan bunke och rör sedan ihop mjölblandningen med äggsmeten. Rör till sist försiktigt ner blåbären.
Skeda upp smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i ca 25-30 minuter. Har du ett muffinsbleck så ställ formarna i det. Täck ev över muffinsen med aluminiumfolier i slutet av gräddningen.
Pudra över florsocker innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar