Det var blandad förtjusning bland barnen när jag sa att kvällens mat skulle bli kokt torsk med äggsås. Själv tycker jag att det är så gott. Jag använde torskblock som tinades innan fisken kokades.
Ingredienser: torsk Äggsås: Räcker till 6 personer. 7 dl mjölk 2 ½ dl vispgrädde 50 g smör ½ dl vetemjöl 1 msk socker 4 ägg ½ tsk vitpeppar 1 tsk salt 1 tsk aromat
Gör så här: Hårdkoka äggen. Skala och hacka äggen. Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret. Häll i mjölk och grädde. Låt koka ihop under omrörning. Krydda med salt, peppar, aromat och socker. Rör försiktigt i äggen i såsen.
Lägg torskfileérna i sjudande lättsaltat vatten. Vattnet ska precis täcka fisken. Låt den tinade fisken sjuda tills de har fått en vit fin färg. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar