Sidor

söndag 24 februari 2013

Kyckling med rotfrukter i form

Söndagsmiddagen blev kyckling med rotfrukter, allt i en och samma form. 
Allt läggs i en långpanna i ugnen och sedan sköter det sig själv. 
Till detta serverades en grönsallad och en hemgjord aioli. Recept på aioli hittar du här.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du.
2 hela kycklingar
salt
peppar
kycklingkrydda (santa marias)
Rotfrukter:
1 stor rödlök
1 liten kålrot
3 stora morötter
7 medelstora potatisar
4-5 rödbetor 
(Jag hade polkabetor som jag förkokade i ca 10 minuter).
7 vitlökssklyftor
3 dl vatten

1 hönsbuljongtärning
1 msk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk flingsalt
olja

Gör så här:
Stycka kycklingen i delar. Krydda med salt, peppar och kycklingkrydda.
Skala alla rotfrukter och vitlöken. Skär rödbetor, potatis, kålrot och rödlök i klyftor. 
Skär morötterna i stavar. 
Koka upp vattnet tillsammans med buljongen. Lägg i alla rotfrukter mm i en långpanna, häll på olja och krydda med timjan, rosmarin och flingsalt. Lägg på kycklingen och häll över buljongen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 50-60 minuter. Rör försiktigt runt då och då.
Servera med en grönsallad och aioli.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar