Det är en chokladkaka som består av fyra olika lager, och som sedan toppas med oreokex.
Gör gärna kakan dagen innan eller låt den stå minst 4 timmar i kylen innan servering.
Botten:
2 paket oreokex
50 g cream cheese
Mixa kexen fint i en mixer eller i en matbredare. Jag tar bort den vita "krämen" mellan kexen när jag mixar kexen och tillsätter den i degen efteråt. Blanda kex-smulorna, ost och fyllningen till en deg. Tryck ut degen i en springform.
Chokladkräm:
100 g ljus choklad
0,75 dl florsocker
50 g mjukt smör
2 tsk starkt kaffe
Vispa smör och florsocker till en fluffig smet. Smält chokladen i ett vattenbad.
- Vispa ner chokladen i smörblandningen. Tillsätt kaffet och vispa till en jämn smet.
Häll krämen över det första lagret. Ställ in i kylen.
Chokladmousse:
50 g ljus choklad
1 äggula
2 msk florsocker
1,25 dl grädde
Smält chokladen försiktigt i vattenbad och låt svalna. Rör ner äggulan. Låt smeten svalna ordentligt. Rör ner florsockret när smeten har svalnat. Vispa grädden, och rör ner i den smälta chokladen. Ta ut chokladkrämen ur kylen och bre på moussen.
Ställ in i kylen medans du gör det sista lagret.
Oreo dream cream:
100 g vit choklad
125 g cream cheese
1,25 dl grädde
100 g florsocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 paket oreokex
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa choklad och ost med en elvisp i ca 3 minuter.
Tillsätt florsocker och rör om. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att dom blir mjuka och lös sedan upp i ett par matskedar hett vatten. Rör ner gelatinet i blandningen. Vispa grädden luftig och rör ner den i blandningen. Skrapa ur fröna från vaniljstången och rör ner.
Häll blandningen över chokladmoussen och toppa med krossade oreokex. Ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar