Sidor

lördag 9 mars 2013

Oreo Dream Cake

Till efterrätt i fredags gjorde jag en oreo dream cake.
Det är en chokladkaka som består av fyra olika lager, och som sedan toppas med oreokex. 
Gör gärna kakan dagen innan eller låt den stå minst 4 timmar i kylen innan servering.

Botten:
2 paket oreokex
50 g cream cheese

Mixa kexen fint i en mixer eller i en matbredare. Jag tar bort den vita "krämen" mellan kexen när jag mixar kexen och tillsätter den i degen efteråt. Blanda kex-smulorna, ost och fyllningen till en deg. Tryck ut degen i en springform.

Chokladkräm:
100 g ljus choklad
0,75 dl florsocker
50 g mjukt smör
2 tsk starkt kaffe

Vispa smör och florsocker till en fluffig smet. Smält chokladen i ett vattenbad. 

  • Vispa ner chokladen i smörblandningen. Tillsätt kaffet och vispa till en jämn smet. 

Häll krämen över det första lagret. Ställ in i kylen.

Chokladmousse:
50 g ljus choklad
1 äggula
2 msk florsocker
1,25 dl grädde

Smält chokladen försiktigt i vattenbad och låt svalna. Rör ner äggulan. Låt smeten svalna ordentligt. Rör ner florsockret när smeten har svalnat. Vispa grädden, och rör ner i den smälta chokladen. Ta ut chokladkrämen ur kylen och bre på moussen.
Ställ in i kylen medans du gör det sista lagret.

Oreo dream cream:
100 g vit choklad
125 g cream cheese
1,25 dl grädde
100 g florsocker
 1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 paket oreokex

Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa choklad och ost med en elvisp i ca 3 minuter.
Tillsätt florsocker och rör om. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att dom blir mjuka och lös sedan upp i ett par matskedar hett vatten. Rör ner gelatinet i blandningen. Vispa grädden luftig och rör ner den i blandningen. Skrapa ur fröna från vaniljstången och rör ner.

Häll blandningen över chokladmoussen och toppa med krossade oreokex. Ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar