Sidor

lördag 22 mars 2014

Kassler och potatisgratäng


Det är smidigt att göra en gratäng med allt i en form. I denna rätt varvas potatis och kassler som sedan toppas med tomater och ost. Till en stor form behöver du.

Ingredienser:
1,2 kg potatis
700 g kassler
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
salt
aromat
1½ dl riven ost 
2 tomater

Gör så här:

Skala och skär potatisen i skivor. Skala och hacka löken och skär kasslern i stavar.
Fräs löken i smör, tillsätt kasslern, pressa i vitlöken och stek i någon minut, så att kasslern "vattnar" av sig.
Varva potatis, kassler, lök och krydda varje lager med salt och aromat krydda.
Häll på grädden och sätt in i ugnen på 200 grader tills potatisen nästan är mjuk.
Skär tomaterna i skivor och riv osten.
Ta ut gratängen ur ugnen och lägg på tomaterna och osten.
Sätt in i ugnen igen tills potatisen är mjuk och osten ha fått fin färg.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar