När vi var hos min syster i lördags så bjöd hon på en räksoppa till förrätt.
Receptet hade hon hittat på Jennys matblogg. Klicka här för att komma till Jennys mysiga blogg.
Soppan var fantastisk god och här kommer receptet.
Receptet hade hon hittat på Jennys matblogg. Klicka här för att komma till Jennys mysiga blogg.
Soppan var fantastisk god och här kommer receptet.
Till soppan fick vi västerbottenchips och aioli.
Ingredienser:
500 gram (oskalade) räkor
1 gul lök
1 morot
1/2 röd chilifrukt
1 gul lök
1 morot
1/2 röd chilifrukt
en klick smör
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
salt
peppar
cayennepeppar
Gör så här:
Skala räkorna, men spara skalen. Skala och finhacka löken, moroten och chilifrukten.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten, vin och fond. Låt koka i 10 minuter, häll i grädden och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Låt koka i fem minuter till, ta sedan av och sila soppan.
Lägg ner räkorna i den släta soppan och servera. Låt inte räkorna koka, för då blir de sega.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten, vin och fond. Låt koka i 10 minuter, häll i grädden och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Låt koka i fem minuter till, ta sedan av och sila soppan.
Lägg ner räkorna i den släta soppan och servera. Låt inte räkorna koka, för då blir de sega.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar