Sidor

onsdag 16 augusti 2017

Pasta med färs, champinjoner, lök, chevréost och persilja

Pasta är populärt hos barnen här hemma, det går snabbt att laga och går att variera hur mycket som helst.

Efter att ha tittat i frysen och kylskåpet lagades det en pasta med färs, färska champinjoner, lök, chevéost och persilja.

Ingredienser:

Till 8 personer:

800 g pasta 

1 gul lök

500 g färska champinjoner

600 g färs

4 dl creme fraiche

100 g chevréost ( kantfri)

2 msk kalvfond

1 ½ dl finklippt persilja

1 tsk salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten. Skala och finhacka löken.

Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs löken och färsen  i smör och krydda med salt och pepparn . Lägg i champinjonerna och fräs lite till. Tillsätt creme fraichen, kalvfonden och osten. Lägg till sist i persiljan. Rör ner såsen i pastan. Servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar