Sidor

fredag 25 augusti 2017

Smörrebröd med rödspätta

Smörrebröd är så gott och jag gjorde både små och stora med rödspätta och remouladsås.

Köp färdig sås eller så hittar du ett recept här.

Ingredienser:

danskt rågbröd

smör

panerad rödspätta

sallad

tomat

remouladsås 

rödlök

dill

citron

Gör så här:

Skölj salladen, skär tomaterna i skivor och finhacka rödlöken eller skär den i skivor.

Skär citronen i klyftor eller i mindre bitar om du gör mindre smörrebröd.

Jag dubbelpanerade fisken. Först doppade jag den i vetemjöl, därefter ägg, blandat med salt och citronpeppar och till sist la jag fisken i ströbröd. 

Stek fisken gyllene på båda sidor i smör. Låt fisken svalna. Skär brödet i två trekanter eller behåll dem hela. Bred på smör och lägg på sallad, skivad tomat och sedan spättan.

Lägg på en klick remouladsås. Avsluta med rödlök, dill och citron.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar