Sidor

söndag 24 september 2017

Laxfilé med smak av sriracha

Jag lagade en laxfilé med smak av sriracha.

Sriracha är en stark chilisås som malts ner till en pasta utifrån färsk stark chilipeppar. Pastan smaksätts sedan med rostad vitlök, salt, vinäger och socker.

Till laxen serverades potatismos, sparris och rädisor.

Ingredienser:

4 laxfiléer

salt

2 tsk sojasås

2 tsk flytande honung

2 tsk srirachasås

1 vitlöksklyfta

sesamfrön

 finhackad gräslök

Gör så här:

Lägg laxen i en ugnsform. Krydda den med salt. 

Blanda i hop alla ingredienserna utom sesamfröna och gräslöken.

Pensla såsen över laxen.

Strö över lite sesamfrön. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Tiden kan variera beroende på ugn och tjocklek på laxen.

Ta ut laxen från ugnen strö på lite gräslök.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar