Vad säger du om en lyxig macka med oxfilé och kantareller som toppas med en god pepparrotssås? De går fort att göra och är hur goda som helst.
Ingredienser:
Till 6 mackor behöver du:
6 skivor lantbröd
smör
300 g oxfilé
200 g kantareller ( jag hade både vanliga och trattkantareller)
2 dl riven mozzarella ost
riven pepparrot
finklippt persilja
salt
peppar
Sås:
2 dl creme fraiche
2 msk finriven färsk pepparrot
½ tsk salt
Gör så här:
Skär oxfilén i tunna skivor. Ansa kantarellerna. Bred smör på bröden och strö över osten.
Rör ihop ingredienserna till såsen. Sätt in bröden i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Stek svampen i en panna och krydda med salt. Stek köttet hastigt och krydda det med salt och peppar. Ta ut bröden och lägg på svampen och köttet. Strö över lite persilja och färsk pepparrot.
Lägg på en klick av såsen och servera resten av såsen bredvid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar