Jag lagade en krämig vegetarisk Carbonara med 3 sorters svamp. Det är en rätt som går snabbt att laga och du kan använda vilken svamp du vill.
Ingredienser:
Receptet räcker till 6 personer:
800 g spagetti
250 g champinjoner
200 g kantareller
100 g trattkantareller
smör
salt
peppar
3 äggulor
5 dl grädde
1 ½ dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ dl finhackad färsk timjan
Garnering:
svamp
timjan
parmesan
Gör så här:
Koka spagettin. Ansa och skär svampen i bitar. Stek svampen i smör och krydda den med salt och peppar.
Vispa ihop äggulor, grädde, ost, salt, vitlök, timjan och peppar.
Rör ner svampen i äggblandningen och rör sedan ner dem i den varma spagettin.
Garnera med svamp, timjan och parmesan. Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar