Jag gjorde toast med en krämig stuvning med trattkantareller och gula kantareller.
De gula kantarellerna hittade jag i skogen och trattkantarellerna köpte jag på torget:)
Ingredienser:
6 skivor lantbröd
300 g färska kantareller gula och trattkantareller
1 gul lök
1 dl grädde
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ dl riven ost (kvibille cheddar)
1 dl finklippt persilja
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i bitar.
Riv osten och klipp persiljan.
Fräs löken i smör utan att den tar färg. Lägg i kantarellerna, stek lite till.
Pudra över vetemjölet och rör om. Lägg i resterande ingredienser utom persiljan som du lägger i sist.
Fördela kantarellstuvningen på 6 stora skivor lantbröd och gratinera sedan i ugnen på 200 grader tills de har fått fin färg. Garnera med en kvist persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar